Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το Π.Π.Ι.Ε.Δ. προσφέρει

  • Ελληνικά παραδοσιακά όργανα – λαούτο, ούτι & κρουστά

Μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και μουσικής της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου. Μαθήματα παραδοσιακών κρουστών, ούτι και θεωρία της Ανατολικής Μουσικής.  Θα μελετήσουμε υφολογικά στοιχεία διαφόρων περιοχών καθώς και τεχνικές των οργάνων.

  • Τα παιδία κρούει

Ένα βιωματικό εργαστήρι στο οποίο πρωτοστατεί ο ρυθμός.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με μουσικά όργανα μαθαίνοντας την ιστορία τους κ εξερευνούν τους ήχους κ τις δυνατότητες του κάθε οργάνου.

Μέσα από το παιχνίδι πειραματίζονται με τους ήχους που το ίδιο το σώμα τους μπορεί να παράξει είτε με ηχηρές κινήσεις είτε με την φωνή τους κ παίζουν μουσική δημιουργώντας την δική τους ορχήστρα.

Οι μουσικοκινητικές δραστηριότητες που προκύπτουν από το τρίπτυχο Μουσική – Κίνηση – Λόγος ενθαρρύνουν τα παιδιά να αναπτύξουν την φαντασία τους, να διδαχθούν μουσικές έννοιες κ να συνειδητοποιήσουν τις εκφραστικές κ δημιουργικές τους δυνατότητες.

Για παιδιά από 6 μέχρι 12 ετών.

  • Σεμινάρια Ισπανικών

Τα σεμινάρια Ισπανικών για ενήλικες έχουν σκοπό την κάλυψη βασικών γνώσεων  της Ισπανικής γλώσσας. Για φέτος θα λειτουργήσει το περσινό τμήμα, το οποίο διακόπηκε λόγω COVID 19.

  • Θεατρικό παιχνίδι

Μέσα από μικρές και μεγάλες ιστορίες, τα θεατροπαιχνίδια και τον αυτοσχεδιασμό, τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών θα διερευνήσουν την ψυχολογική και κοινωνική διάσταση του κόσμου.

  • Εκπαιδευτική Ρομποτική & Προγραμματισμός

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να εμπλακεί με δράση στην κατανόηση μιας επιστήμης του παρόντος και του μέλλοντος Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα (φυσική, μαθηματικά, μηχανική, τεχνολογία κ.ά.) και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).

 

Πληροφορίες & Εγγραφές στα τηλέφωνα 2132049155 & 156, Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 με 14:00

 

Λεωφόρος Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2, Νέα Φιλαδέλφεια,

2132049155,6 ppied@dimosfx.gr, www.ppied-museumfx.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *