Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2014-2015

Μια βαλίτσα με αναμνήσεις.  Ένα κλειδί,  λίγο κανέλλα και μια παλιά φωτογραφία

 Παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού αρχίζει να υλοποιείται, για πρώτη φορά, στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς. Ο πρώτος κύκλος υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τις τέσσερις Κυριακές του Φεβρουαρίου (1η, 8, 15 και 22 Φεβρουαρίου 2015).

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή τους μικρούς μαθητές με όψεις της ιστορίας του μικρασιατικού ελληνισμού και πτυχές της άυλης μικρασιατικής κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα διαπραγματεύεται έννοιες όπως η κοινωνική ζωή, ο πολιτισμός του φαγητού, η εγκατάσταση και η ταυτότητα του πρόσφυγα, αξιοποιώντας τα αντικείμενα του Μουσείου, αλλά παράλληλα και με τη χρήση επιπρόσθετου εκπαιδευτικού υλικού με σκοπό την ολιστική προσέγγιση του μικρασιατικού πολιτισμού μέσω πολλαπλών ερεθισμάτων και βιωματικών δραστηριοτήτων.

Ο πολιτισμός του φαγητού, αν και αποτελεί ένα μόνο τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος, διαπερνά και τις υπόλοιπες ενότητες και μπορεί να αποτελέσει αφόρμηση για μεταγενέστερες δράσεις στο Μουσείο με θέμα τη μικρασιατική κουζίνα, τους συμβολισμούς του φαγητού, αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 2132049155/156 εργάσιμες ώρες ή να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail : ppied@neafiladelfeia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *