Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

Μαθήματα επιμόρφωσης ενηλίκων

Το Π.Π.Ι.Ε.Δ. προσφέρει μαθήματα επιμόρφωσης ενηλίκων

 

Μαθήματα Ελληνικών

Το Π.Π.Ι.Ε.Δ. οργανώνει μαθήματα Ελληνικών για τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς που κατοικούν και εργάζονται στη χώρα μας. Η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί το μέσον για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού προσφύγων, μεταναστών κ.α. στην Ελληνική κοινωνία. Ήδη μαθήματα Ελληνικών που απευθύνονται στους ενήλικες πρόσφυγες του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση- ESTIA που φιλοξενεί ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας ξεκίνησαν και λειτουργούν στο χώρο του Ιδρύματος. Τα μαθήματα θα υλοποιούνται, όπως και την περσινή χρονιά, δύο φορές την εβδομάδα για δύο ώρες, με παράλληλη δημιουργική απασχόληση των παιδιών από εθελοντές, ώστε οι γονείς να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα με προσήλωση.

Τρίτη & Πέμπτη 18.30 – 20.30

 

Μικρασιάτικο και Ελληνικό κέντημα

Επιμορφώτρια: Οθωναίου Ασπασία

Η ιστορία της Μικράς Ασίας ξεδιπλώνεται μέσα από τα κεντήματά της. Οι Μικρασιάτισσες κεντούσαν με πλούσιες σε χρώματα ολομέταξες κλωστές καθημερινά έργα τέχνης με τη χαρακτηριστική βελονιά του τσεβρέ, μακραμέ και λασέ.

Το ΠΠΙΕΔ και το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαίδεμένου» , αυτή τη μοναδική τέχνη, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας αλλά και του πολιτισμού της Μικρασίας, φροντίζει να τη μεταδίδει σήμερα σε παλαιότερες αλλά και νεότερες γενιές. Στον χώρο του αναβιώνουν παραδοσιακές Μικρασιάτικες βελονιές όπως μετρητή βελονιά, πατή και επίσης λασέ, μακραμέ, Λευκαδίτικο, σταυροβελονιά και άλλες παραδοσιακές βελονιές.

Κάθε Πέμπτη 11.00 – 13.00

 

Ελληνικά παραδοσιακά όργανα – ούτι & κρουστά

Επιμορφωτές : Ταξιάρχης Γεωργούλης , Βαγγέλης Καρίπης

Μαθήματα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και μουσικής της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου. Μαθήματα παραδοσιακών κρουστών και ούτι και θεωρία της Ανατολικής Μουσικής. Θα μελετήσουμε υφολογικά στοιχεία διαφόρων περιοχών καθώς και τεχνικές των οργάνων.

Κάθε Τετάρτη 18.00 – 19.00

 

Μαθήματα Ισπανικών

Επιμορφώτρια: Λευκοθέα Στεργίου

Τα μαθήματα Ισπανικών απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους – δημότες του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Σκοπός των μαθημάτων είναι η κάλυψη βασικών γνώσεων της Ισπανικής γλώσσας.

Κάθε Πέμπτη 11.00 – 12.00

 

Χορωδία

Μαέστρος – Μουσικός: Μαρία Κάτσαρη

To Π.Π.Ι.Ε.Δ. φιλοξενεί τη χορωδία της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας. Δεχόμαστε νέες συμμετοχές.

Κάθε Σάββατο 11.00 – 13.00

 

Θεατρικό παιχνίδι

Εμψυχώτρια: Αγγελική Ελευθεράκη

Μέσα από μικρές και μεγάλες ιστορίες, τα θεατροπαιχνίδια και τον αυτοσχεδιασμό, τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών θα διερευνήσουν την ψυχολογική και κοινωνική διάσταση του κόσμου.

Κάθε Κυριακή 11.00 – 13.00

 

Δωρεάν συμμετοχή σε όλα τα μαθήματα.

Πληροφορίες & Εγγραφές στα τηλέφωνα 2132049155 & 156, Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 με 18:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *