Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

Γράφουμε την Ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού στη Βικιπαιδεία

Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού Ελληνισμού “Φιλιώ Χαϊδεμένου” σας προσκαλεί σε μία σειρά εργαστηρίων συγγραφής στην Ελληνική Βικιπαίδεια με θέμα την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Με αφετηρία τα κειμήλια και τα αρχεία που συνθέτουν την πολιτισμική παράδοση των Μικρασιατών και φιλοξενούνται στο Μουσείο Μικρασιάτικου Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», συν-δημιουργούμε έγκυρο περιεχόμενο για τη σημαντική ιστορική περίοδο στην μεγαλύτερη ανοιχτή εγκυκλοπαίδεια του κόσμου.
Το online εργαστήριο εξοικείωσης στη Βικιπαίδεια ξεκινά με σκοπό τη μύηση στα εργαλεία και τις δυνατότητες της Βικιπαίδειας.
Θα μάθετε πως να δημιουργεί κανείς λογαριασμό, ένα λήμμα, πώς εμπλουτίζεται υπάρχον περιεχόμενο, πώς ανεβαίνουν φωτογραφίες, τι είναι οι έγκυρες πηγές και πως διαχειριζόμαστε το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων.
Η δράση στοχεύει στον εμπλουτισμό της μεγαλύτερης ανοιχτής εγκυκλοπαίδειας με περιεχόμενο γύρω από τον θεματικό άξονα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και καλεί συμμετέχοντες με γνώση & ενδιαφέρον για την θεματική να γράψουν για αυτήν οπλίζοντας τους με σημαντικές ψηφιακές δεξιότητες & έναν συλλογικό τρόπο συγγραφής.
Σας περιμένουμε online στο zoom στο 1ο εργαστήριο την Τετάρτη 14/12 – 12.00!
* Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου είναι περίπου 1.5 ώρα
Δηλώστε συμμετοχή εδώ ή απαντώντας στο email ppied@dimosfx.gr