Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

“Το Δικό Μου Μουσείο”

«Το Δικό Μου Μουσείο»

 

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί την μαθητική έκθεση με τίτλο «Το Δικό Μου Μουσείο».

Η έκθεση αποτελείται από έντεκα έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019, στο πλαίσιο σχεδίου εργασίας με θέμα τις έννοιες  «ταυτότητα» και «μουσείο». Οι δημιουργοί των έργων, πρόσφυγες μαθητές και μετανάστες ηλικίας 7 έως 12 ετών,  που φοιτούν στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας  επισκέφτηκαν το Μουσείο «Φιλιώ Χαϊδεμένου»  ερχόμενοι έτσι σε επαφή με τη μουσειακή εμπειρία. Ανακαλύπτοντας την πορεία της «γιαγιάς Φιλιώς» όπως την ονόμασαν,  εμπνεύστηκαν και προβληματίστηκαν από τα εκθέματά του Μουσείου, προσπάθησαν να βρουν σημεία σύνδεσης μεταξύ της δικής τους ιστορίας και της προσφυγικής ιστορίας που αφηγείται το Μουσείο.

Στη συνέχεια, μέσω μίας σειράς βιωματικών δράσεων, τόσο στο σχολείο όσο και στο χώρο του Μουσείου, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να διερευνήσουν περαιτέρω το ρόλο του μουσείου στη ζωή μας, στη διαμόρφωση της ταυτότητάς μας, τόσο της συλλογικής όσο και της ατομικής. Οι προβληματισμοί τους αυτοί πήραν τη μορφή καλλιτεχνικών έργων τα οποία και μας ζητούν να τα ανακαλύψουμε στον χώρο εκδηλώσεων του Π.Π.Ι.Ε.Δ.

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις καθημερινές 09.00-21.00 και Σάββατο-Κυριακή 10.00-14.00,  από τις 13/1/2020 έως και τις 26/1/2020.