Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018

Το μουσείο μας για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2018, που διήρκεσε από  14 έως και 18 Μαΐου με διάφορες δράσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία. Το μουσείο αυτές τις μέρες, ανοιχτό σε επισκεψιμότητα, δέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών και προσέφερε στο κοινό οργανωμένες ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, εικοσιπέντε (25) παιδιά της πόλης μας συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Sleepover» – διανυκτέρευση στο μουσείο, μια σύγχρονη, διεθνή, μουσειολογική πρακτική, που προσφέρει στα παιδιά μια βιωματική εμπειρία με το μουσείο. Στη διάρκεια της βραδιάς, τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σημείο μηδέν»,  γνώρισαν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της άνοιξης στη Μικρά Ασία, συμμετείχαν στη δραματοποίηση παραμυθιών,  σε διάφορα παιχνίδια και κοιμήθηκαν ανάμεσα στα ενθυμήματα και τις φωτογραφίες από τη Μικρά Ασία.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες βοήθησαν και στήριξαν τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στο μουσείο της πόλης μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *