Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

Εικαστική έκθεση “Η ανάγκη της θύμησης”

 

PPIED -28SEL THIMISIS

 

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς – Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με το σωματείο «Ένωση Καλλιτεχνών-Συντηρητών Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού», παρουσιάζει την εικαστική έκθεση H ανάγκη της θύμησης”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Στην έκθεση “H ανάγκη της θύμησης” συμμετέχουν 15 καλλιτέχνες με πλούσιες και διαφορετικές αισθητικές και μορφολογικές αναζητήσεις. Τα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, εγκατάστασης και άλλων μέσων χαρακτηρίζουν τον πλουραλιστικό και πολυφωνικό χαρακτήρα της έκθεσης. Η έκθεση ενσαρκώνει την πρόθεση όλων μέσα από την τέχνη να συνδέσουν το παρελθόν και την Μικρασιατική καταστροφή με τη σημασία που αποκτά στο σήμερα, εκφράζοντας σύγχρονες ιδέες με διαφορετικές ανησυχίες και τρόπους καλλιτεχνικής έκφρασης στην τέχνη, στην ιστορία, στην φιλοσοφία, στην κοινωνιολογία και ψυχολογία με κύριο στόχο τον βαθύ και ουσιαστικό διάλογο με το κοινό.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ιωάννα Βλάχου, Δέσποινα Ζηλίδου, Κωσταντίνος Ζιαμπάρας, Δημήτρης Καννάς, Ανδρέας Κοντονής, Δημήτρης Μαστορόπουλος, Δήμητρα Μπακογιαννάκη, Αλέξανδρος Νίκας, Διονύσιος Νινιός, Τερψιχόρη Ξανθοπούλου, Παναγιώτα Πιτσιρή, Νικόλαος Σφήκας, Αντώνης Τριανταφύλλου, Αντώνης Φουκαράς, Χρύσα Φωτιάδου

 

Οργάνωση έκθεσης: «Ένωση Καλλιτεχνών – Συντηρητών Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού» – Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου»

Επιμελήτρια έκθεσης: Νίκη Παπασπύρου

Χώρος Διεξαγωγής: Λεωφ. Δεκελείας 152 & Ατταλείας, Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής 143 42

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 2 Μαΐου – 2 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 π.μ.–2:00 μ.μ., 6:00–9:00 μ.μ.

Σάββατο και Κυριακή: κλειστά

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 21 3204 9155