Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

Προσεχής εκδήλωση:
«Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ»
22 Μαρτίου 2024

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2018-2019

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

 

Το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου» πραγματοποιεί τη σχολική χρονιά 2018-2019 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σημείο μηδέν», για μαθητές από Ε’ Δημοτικού έως Β΄ Γυμνασίου.

Ένα Μουσείο που υπήρξε το όραμα μιας Μικρασιάτισσας, της Φιλιώς Χαϊδεμένου, ένα Μουσείο προσφυγιάς και αναμνήσεων, προσκαλεί τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να το γνωρίσουν, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να μάθουν, να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, να εκφράσουν απόψεις, να συνεργαστούν και να λάβουν αποφάσεις, με σκοπό να εξερευνήσουν ένα κοινωνικό σύνολο με διαφορετική κουλτούρα μέσα από τη σκοπιά του πρόσφυγα.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα καλεί τα παιδιά να επεξεργαστούν την εμπειρία ενός ατόμου που μετακινείται και αναγκάζεται να φύγει απ’ τον τόπο του, με κύριο εργαλείο του ένα παιχνίδι λήψης αποφάσεων. Τα ίδια τα παιδιά θα επιλέξουν να κουβαλήσουν μαζί τους αντικείμενα και αναμνήσεις, θα αξιολογήσουν τη σημασία τους, θα αποφασίσουν ποιές ανάγκες θα καλύψουν πρώτα στον νέο τόπο, με βασικό στόχο να ενεργοποιήσουν την ενσυναίσθηση και την ανοχή τους στη διαφορετικότητα.

Προγραμματίστε την επίσκεψή σας για όλη τη σχολική χρονιά έγκαιρα!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *