Ωράριο μουσείου: Δευ.- Παρ. 09:00 - 14:00 & 17:00 - 19:00

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ

ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΖΩΗ

 

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς εκδίδει τη διπλωματική εργασία του Κωνσταντίνου Χατζηνικολή «Μελέτη και έκδοση τεκμηρίων του Μικρασιατικού Ελληνισμού: Εκπαιδευτική ζωή», κρίνοντας ότι αναδεικνύεται έτσι το εκπαιδευτικό αρχειακό υλικό που διαθέτει το Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου».

Ο συγγραφέας αναφέρεται στο ιστορικό πλαίσιο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα. Εκτενή αναφορά γίνεται επίσης στην οργάνωση της εκπαίδευσης και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτούργησαν την περίοδο αυτή στη Μικρά Ασία. Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί ως πηγή πληροφόρησης τα τεκμήρια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας των Μικρασιατών Ελλήνων και παραθέτει τεκμηριωμένο το αρχειακό υλικό του Μουσείου.

Η έκδοση ολοκληρώνεται με απόσπασμα μαγνητοφωνημένης συνέντευξης της Φιλιώς Χαϊδεμένου και με την προφορική μαρτυρία της κυρίας Ρούλας Χατζηγεωργίου. Επίσης το βραβευμένο διήγημα «Παναθύρι μνήμης» της Δήμητρας Σκαρμούτσου πλαισιώνει λογοτεχνικά την εργασία αυτή.

Το βιβλίο διατίθεται δωρεάν από το Ίδρυμα σε όσους ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν.

 

Πληροφορίες : Π.Π.Ι.Ε.Δ. / Δεκελείας 152 & Ατταλείας 2 / 2132049155,6 / ppied@dimosfx.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *